Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Titanic nagy gyertyás csónak - propulziós hajó lemezből

Ár:
14.550 Ft
Cikkszám: lem-0813
Elérhetőség: Elfogyott
Ez a hajó nagy méretével, 4 kéményével a Titanic-nak hivatott emléket állítani. Működés közben a hajó pöfögve halad a kád vizében miközben mind a 4 kéménye füstöl!!
A propulziós hajó más néven gyertyás csónak talán az egyik legkülönösebb retro játék, hiszen nem a régi lemezjátékokra legjellemzőbb felhúzható szerkezet hajtja, hanem gőz. A játék sikerrel egyesíti a szórakozást és a fizika törvényeit. A játék lelke egy vékony falú tartály a hajó elejében, és a belőle hátrafutó két cső. Részletes használati utasítást lent olvashat.
Hossza: 34 cm,  anyaga: lemez.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Ahhoz, hogy működésbe hozzuk a hajót először is vízzel kell feltölteni ezt a rendszert az egyik csövön keresztül, egészen addig, míg a másikon ki nem csurran. Ezután vízre bocsátjuk a hajót, majd beletesszük a meggyújtott mécsest úgy, hogy a láng a tartály alját melegítse. Mikor tartályban lévő víz felforr, gőz képződik, ami az egyik csövön keresztül távozik - ezzel előre lökve a hajót - miközben a másikon keresztül újabb adag víz áramlik be, ami újra felforr... Ez a folyamat egészen addig fennmarad, amíg ég a mécses, illetve amíg van víz a hajó alatt. Nagyon fontos, hogy a tartályban és a csövekben mindig legyen víz, különben a láng megolvasztja a vékony forrasztásokat és játékunk tönkremegy. Ezért mielőtt a leégett a mécsest kicserélnénk, újra töltsük fel vízzel az egész rendszert. A motorcsónak hangjára emlékeztető "pöfögést" a tartály falainak mozgása - összehúzódása és kitágulása - kelti, amit a gőz kilövellése és a víz beszívása okoz. Rengeteg néven ismert ez a játék: gyertyás csónak, propulziós hajó, hőcserélő vagy pöfögő csónak, és még sok más.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 04. 03.
Nagyon tetszik, hogy a négy kéményen jön ki a füst. A méretéhez képest jó gyors. Sima teamécsessel is kitűnően működik.
| 5 / 5 csillag!
2021. 10. 14.
Nagyon szép.
Kisfiam imadni fogja.