Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

TITANIC gyertyás csónak - propulziós hajó lemezből

Ár:
19.490 Ft
Cikkszám: lem-0813-2
Elérhetőség: RAKTÁRON
Ez a hajó 34 cm-s méretével, 4 kéményével a Titanic-nak hivatott emléket állítani. Működés közben a hajó pöfögve halad a kád vizében, miközben mind a 4 kéménye füstöl!!
A propulziós hajó más néven gyertyás csónak talán az egyik legkülönösebb retró játék, hiszen nem a régi lemezjátékokra jellemző, felhúzható szerkezet hajtja, hanem gőz. A játék sikerrel egyesíti a szórakozást és a fizika törvényeit. A játék lelke egy vékony falú tartály a hajó elejében, és a belőle hátra futó két cső. Részletes használati utasítást lent olvashat.
Hossza: 34 cm,  anyaga: lemez.
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Ahhoz, hogy működésbe hozzuk a hajót először is vízzel kell feltölteni ezt a rendszert az egyik csövön keresztül, egészen addig, míg a másikon ki nem csurran. Ezután vízre bocsátjuk a hajót, majd beletesszük a meggyújtott mécsest úgy, hogy a láng a tartály alját melegítse. Mikor tartályban lévő víz felforr, gőz képződik, ami az egyik csövön keresztül távozik - ezzel előre lökve a hajót - miközben a másikon keresztül újabb adag víz áramlik be, ami újra felforr... Ez a folyamat egészen addig fennmarad, amíg ég a mécses, illetve amíg van víz a hajó alatt. Nagyon fontos, hogy a tartályban és a csövekben mindig legyen víz, különben a láng megolvasztja a vékony forrasztásokat és játékunk tönkremegy. Ezért mielőtt a leégett a mécsest kicserélnénk, újra töltsük fel vízzel az egész rendszert. A motorcsónak hangjára emlékeztető "pöfögést" a tartály falainak mozgása - összehúzódása és kitágulása - kelti, amit a gőz kilövellése és a víz beszívása okoz. Rengeteg néven ismert ez a játék: gyertyás csónak, propulziós hajó, hőcserélő vagy pöfögő csónak, és még sok más.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!