Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Propulziós hajó 4 féle grafikával

Ár:
3.420 Ft
Cikkszám: lem-0820
Elérhetőség: RAKTÁRON

A propulziós hajó, más néven gyertyás csónak, talán a legkülönösebb retro játék. Ugyanis nem a régi lemezjátékokra jellemző, felhúzható szerkezet hajtja, hanem a gőz.
A játék sikerrel egyesíti a szórakozást és a fizika törvényeit. A ladikok hossza 14 cm. Négy féle grafikával kapható; a ladikok belseje különböző színű, eltérhet a fotón látottaktól.

Viszonteladói mennyiségi egység: 4 db

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A játék lelke egy vékony falú tartály a hajó elejében, és a belőle hátrafutó két cső. Ahhoz, hogy működésbe hozzuk a hajót, először is vízzel kell feltölteni ezt a rendszert az egyik csövön keresztül, egészen addig, míg a másikon ki nem csurran. Ezután vízre bocsátjuk a hajót, majd beletesszük a meggyújtott mécsest úgy, hogy a láng a tartály alját melegítse. Mikor a tartályban lévő víz felforr, gőz képződik, ami az egyik csövön keresztül távozik - ezzel előre lökve a hajót - miközben a másikon keresztül újabb adag víz áramlik be, ami újra felforr... Ez a folyamat egészen addig fennmarad, amíg ég a mécses, illetve amíg van víz a hajó alatt. Nagyon fontos, hogy a tartályban és a csövekben mindig legyen víz, különben a láng megolvasztja a vékony forrasztásokat és játékunk tönkremegy. Ezért, mielőtt a leégett mécsest kicserélnénk, újra töltsük fel vízzel az egész rendszert. A motorcsónak hangjára emlékeztető "pöfögést" a tartály falainak mozgása - összehúzódása és kitágulása - kelti, amit a gőz kilövellése és a víz beszívása okoz. Rengeteg néven ismert ez a játék: gyertyás csónak, propulziós hajó, hőcserélő vagy pöfögő csónak, és még sok más.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!