Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Pörgettyű - Perinola játék

Ár:
3.080 Ft
Cikkszám: tab-516
Elérhetőség: RAKTÁRON
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A "Pörgettyű" egy eredeti, 1920-as évekbeli játék nagyon gondos újragyártásának az eredménye. Egy kiváló minőségű, korlátozott darabszámú mestermunka, ami elsősorban gyűjtőknek készült. A játék készítése során próbáltak az eredetihez hasonló anyagokat alkalmazni. A pörgettyű eredetileg fából vagy ólomból készült, ám a kifinomultabb daraboknál ezüstöt is használtak.
Ez a játék azonban a környezetvédelem szem előtt tartásával készült, ezért újrahasznosított, vagy ha ez nem lehetséges, környezetbarát anyagokat alkalmaztak. A fából készült alkatrészek újratelepített erdőkből származnak.

Története: Az első pörgettyű megjelenése már az idő homályába veszett. A legjobb pörgettyűk nagyrésze a XIX. században készült ezüstből, csontból, elefántcsontból stb.Tartalma: A játék tartalmaz 6 bronz érmét, 6 réz érmét és 1 fa pörgettyűt.A játék menete: Ketten egymással szemben, vagy több játékos körben ül, középen a pörgettyűvel. Az érméket egyenlően szétosztjuk a játékosok között. A pörgettyűt úgy tudjuk forgásba hozni, hogy a nyelét a hüvelyk és a mutatóujjunk közé fogjuk, majd ujjainkat ellentétes irányban mozgatva keményen megsodorjuk. Nagyon egyszerű. Próbálja meg kétszer vagy háromszor, és Ön is meglátja!
Sorshúzással döntsék el a játékosok sorrendjét! Ha ez megvan, és a pörgettyűt is mindenki tudja használni, akkor kezdődhet a játék!
Először is minden játékos két érmét tesz egy középen elhelyezett edénybe. Most pedig nézzük a pörgettyűn lévő számok és betűk jelentését:
+1 vegyen el egy érmét a tálból
+2 vegyen el két érmét a tálból.
TT vegyen el minden érmét a tálból
-1 tegyen egy érmét a tálba
-2 tegyen két érmét a tálba
PT tegye az összes érméjét a tálba.
Minden játékos egyszer pörget egy körben, és eleget tesz a pörgettyű utasításainak. A játékosoknak nem lehet tartozása, tehát akinek már nincs annyi érméje, hogy kifizesse az adott összeget, az kiesik a játékból, és így elveszíti a győzelem esélyét.A nyertes az a játékos, aki megszerzi az összes érmét, vagy az, akinél a legtöbb érme van egy előre meghatározott számú kör után.

Jó szórakozást kívánunk!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!