Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

KALAHA társasjáték

Ár:
5.940 Ft
Cikkszám: tab-0152-2
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
A fa tálca mérete: 36 x 10,5 cm.
A legrégebbi játékok egyike a világon.
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A játékok történetének kutatói és az ókorral foglalkozó történészek egyaránt állítják, hogy a játék Afrikában keletkezett, talán az ókori Egyiptomban, számos táblás játék szülőhazájában.

Az kezdő játékos az egyik hozzá tartozó meder tartalmát felmarkolja és az óramutató járásával ellenkező irányban kezdve, elosztja a soron következő medrekbe (ezek lehetnek a saját, de lehetnek az ellenfél medrei is) úgy, hogy mindegyik mederbe egy-egy bábut tesz, a saját gyűjtőmedrébe is. Az ellenfél gyűjtőmedrébe nem tesz bábut.

Ha az elosztás végén az utolsó bábu a saját gyűjtőmedrébe kerül, akkor ismét ő következik.

Ha az utolsó bábu az egyik saját üres medrébe kerül, akkor elveheti az ellenfél pontosan szemben lévő játékmedrében lévő összes bábut és a saját gyűjtőmedrébe teheti. Így felváltva ürítik és töltik a játékosok a medreket és megkísérlik a saját gyűjtőmedrüket megtölteni.

A játék addig tart, amíg valamelyik játékosnak el nem fogynak a bábui a medreiből (kivéve a gyűjtőmedreket), tehát további medret kiüríteni nem tud. Ekkor az ellenfél térfelén lévő játékmedrek bábuit is ő kapja meg (kivéve az ellenfél gyűjtőmedrének tartalmát), és a saját gyűjtőmedrébe helyezheti azokat.

A játék nyertese: akinek a gyűjtőmedrében több bábu van!

Jó szórakozást!
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!