Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

MADERA LIBA JATEK

Ár:
7.350 Ft
Cikkszám: tab-530
Elérhetőség: RAKTÁRON
Igényes kivitelezésű társasjáték.
Doboz tartalma:
4 dobókocka
4 ólomból készült liba figura
4 fa kockarázó
játéktábla
A játék menetét a doboz tartalmazza (4 nyelven is: magyar, angol, spanyol, francia)
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Ez a játék 63 mezőből áll (a 63-ok mező egy kapu) és két kockával játsszák. A játékosok egymás után dobnak és lépnek, az általuk választott színű bábuval, a dobásnak megfelelően. A cél a 63-as mező, a "Libák kertjének" bejárata. Odaérni azonban közel sem egyszerű, hiszen út közben számos meglepetés vár a játékosokra. Azokon a mezőkön, ahol egy liba található, soha nem szabad megállni, viszont aki áthalad rajtuk, annak megduplázódnak a pontjai.

Az a játékos nyer, aki libájával elsőként jut túl minden nehézségen keresztül a 63-as mezőre, pontos dobással.

Története:
A legrégebbi spirálos játékot az egyiptomi királysírokban találták, ami az i.e. 3000 körüli időkből származott. Ez a játékforma Európában a 16. századtól terjedt el. Az ókori számmisztika szerint az emberi élet különösen veszélyes időszakának minden 7. és 9. év számít. A 63 mező épp 7*9. A spirált az emberi élet tükrének tekinthetjük, hiszen életünkben is meghatározóak a veszélyek, véletlenek, szerencsés események, előrehaladás és visszaesés, és végül a halál. A spirál továbbá időtlen idők óta az idő és a végtelenség szimbóluma, amiért sok civilizációban a halhatatlanság jelképe is.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 06.
Minőségi, elegáns dizájnba "öltöztetett" társasjáték. Nagyon kellemes, szórakoztató kikapcsolódást nyújt mind felnőttek, mind gyerekek számára.