Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Kígyók és létrák - klasszikus táblás társasjáték

Ár:
6.350 Ft
Cikkszám: tab-534
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron

Doboz tartalma: játéktábla, négy bábu és egy dobókocka

- 4 nyelven játékleírás: angol, spanyol, francia és magyarA játékosok száma: 2-6

Nehézségi fok: gyermekek számára ideális, egyedül a szerencsén múlik

Játékidő: általában kevesebb, mint húsz perc játszmánként.

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓKlasszikus társasjáték, melyben a létrák a helyes, a jó utat, a felemelkedést jelképezik. A kígyók a tévedések, helytelen döntések, gyengeség okozta problémák, kerülők, visszacsúszások szimbólumai.Játékszabály:
A játékot az kezdi, aki először 6-ost dob. Újabb játékos csak 6-ost dobva léphet be a játékba. A bábukkal a dobásoknak megfelelően lépegetünk. Ha olyan mezőre jutunk, amelyről létra vezet felfelé, felmehetünk a létrán, de ha egy kígyófejhez érkezünk, le kell csúsznunk a farkáig. Ha valamelyik másik játékos által már elfoglalt mezőre érkezünk, kiütjük őt, azaz vissza kell állnia a kezdő mezőre.

A játék célja, hogy minél kevesebb számú dobással elérjük az utolsó mezőt. (Ha nem pontosan arra érkezünk, lépés közben vissza kell fordulnunk, és visszafelé lépnünk.) Az győz, aki először és pontosan az utolsó mezőre érkezik.
A játék története: A kígyók és a létrák az indiai moksa patamu játékból ered, amelyet a vallásos nevelésre használtak. A tábla azt az utat szimbolizálja, amit az ember a menny eléréséig bejár. A létrák jelentik az erényes cselekedeteket, amelyek megrövidítik a lélek útját a Nirvánába (a tökéletesség állapotába), a kígyók pedig a bűnös tetteket, amelyek alacsonyabb rangú vagy állati sorban való újjászületéshez vezetnek, és ezzel elodázzák a Nirvána elérését.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!