Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Gyertyás csónak lemezből - propulziós hajó "ROBIN" fantázia néven

Ár:
4.200 Ft
Cikkszám: lem-0140-4
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Sárga-kék színben pompázó gőzhajtású lemezcsónak.
A propulziós hajó talán az egyik legkülönösebb retro játék, hiszen nem a régi lemezjátékokra legjellemzőbb felhúzható szerkezet hajtja, hanem gőz. A játék sikerrel egyesíti a szórakozást és a fizika törvényeit.
Hossza 13,5 cm
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A játék lelke egy vékony falú tartály a hajó elejében, és a belőle hátrafutó két cső. Ahhoz, hogy működésbe hozzuk a hajót, először is vízzel kell feltölteni ezt a rendszert az egyik csövön keresztül, egészen addig, míg a másikon ki nem csurran. Ezután vízre bocsátjuk a hajót, majd beletesszük a meggyújtott mécsest úgy, hogy a láng a tartály alját melegítse. Mikor a tartályban lévő víz felforr, gőz képződik, ami az egyik csövön keresztül távozik - ezzel előre lökve a hajót - miközben a másikon keresztül újabb adag víz áramlik be, ami újra felforr... Ez a folyamat egészen addig fennmarad, amíg ég a mécses, illetve amíg van víz a hajó alatt. Nagyon fontos, hogy a tartályban és a csövekben mindig legyen víz, különben a láng megolvasztja a vékony forrasztásokat és játékunk tönkremegy. Ezért mielőtt a leégett mécsest kicserélnénk, újra töltsük fel vízzel az egész rendszert. A motorcsónak hangjára emlékeztető "pöfögést" a tartály falainak mozgása - összehúzódása és kitágulása - kelti, amit a gőz kilövellése és a víz beszívása okoz. Rengeteg néven ismert ez a játék: gyertyás csónak, propulziós hajó, hőcserélős vagy pöfögő csónak, és még sok más.

Vélemények

4.14
7 értékelés
5
(3)
4
(3)
3
(0)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 2 / 5 csillag!
2023. 08. 23.
A csónak "motorja" a forrasztásnál kifújt. Javítás után (lágy forrasztás) kifogástalan volt. Aki mondjuk nem ért hozzá, és épp a gyerkőccel nekiáll, hogy játszon vele, annak elég nagy pofáraesés. A kínai változathoz képest egy kézműves összegányolt darab, már ami a motorját illeti. A külső az szépen kidolgozott.
| 5 / 5 csillag!
2023. 03. 13.
Gyerekkorom kedves játéka remélem az unokáim egyik megunhatatlan Húsvéti játéka lesz.
| 5 / 5 csillag!
2023. 01. 30.
Minden rendben volt a megrendeléssel, elégedett vagyok a termékkel is! Csak ajánlani tudom!
| 4 / 5 csillag!
2022. 05. 11.
Működése mint az eredeti.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2019. 12. 17.
Pozitív.
| 4 / 5 csillag!
2017. 10. 16.
A termék az, amit vártam.
| 4 / 5 csillag!
2017. 04. 30.
Ha emlékeim nem csalnak, a 60 év előttin könnyebb volt a gyertya elhelyezése, mert külön tartója volt és a csövek nem akadályozták az elhelyezést. A jelenlegin csak a tartály szélét éri el a gyertya lángja, de müködik így is. Ezenkívül mintha kormánylapátja is lett volna a réginek hátul. Azért jó, hogy lehetett kapni, köszönöm. Pécsi Lajos