Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

A legjobb strandjátékok a jatekanno.hu-tól

Beköszöntött a nyár, és vele együtt a strandszezon is. A gyerekek ilyenkor a vakáció minden percét kihasználva szinte csak a játékra tudnak gondolni. Az alábbiakban néhány remek játékot ajánlunk, amivel egy egész napos strandoláskor is le fogod tudni foglalni őket.  

 

Egy családi strandolós nap komoly előkészületeket kíván a szülőktől, hiszen nem csak a napi elemózsiáról, szokásos strandcikkekről kell gondoskodniuk, de arról is, hogy a gyerekeket egész napra le tudják foglalni, hiszen nem mindenki szeret órákat a vízben tölteni.

 

A strandokon, vízpartokon általában vannak játszóterek, de sokkal jobb dolog, ha a szülők olyan játékokat találnak ki, ami akár az egész családnak szórakozást nyújthat. A jatekanno.hu kínálatából szemezgetve összegyűjtöttünk néhány remek játékot, amik kellemes időtöltést garantálhatnak gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

 

Rizspapír labda

 

Kevés olyan gyerek van, aki a strandon ne szeretne labdázni. Mindegy, hogy a vízben vagy a vízparton, pöttyös, csíkos vagy egyszínű labdával. Lehet gumi, szivacs vagy bőrfoci, és miért ne lehetne papírból?

A jatekanno.hu egyik legmókásabb nyári játéka a rizspapír labda, ami ráadásul lyukas is. De akkor hogyan lehet vele labdázni? Ez a különleges labda kialakítása révén gyakorlatilag önmagát fújja fel, ha finoman ütögetve játszunk vele. Ha pedig már felfújódott, remek szórakozást nyújt. Most új, földgömb mintázattal is megrendelheted webáruházunkból!

 

 

Kalózos kugli

 

A népszerű teke játék gyerekváltozatát a nyaralásra is magunkkal vihetjük. Aki egyszer kipróbálja, jó eséllyel beleszeret, igazi strandjátéknak számít, többen akár csapatban is játszható.  Itt tudod megrendelni! 

 

 

 

 

Jojó

 

 

A jojó tipikusan egy olyan játék, amelyet bármikor, bárhol magunknál hordhatunk, hiszen olyan kicsi, hogy egy zsebben is elfér. Ráadásul bárhol előkaphatjuk és játszhatunk vele. A gyerekek is nagyon szeretik, amellett, hogy szórakoztató, kézügyességüket, reflexeiket is fejleszti. Kitartó gyakorlással sok-sok kunsztot tanulhatnak meg, és akár a strandon, a büfénél sorba állva vagy két csobbanás közti pihenéskor is kedvükre nyúzhatják. A jatekanno.hu webáruházában többféle jojó közül válogathatsz a katicástól a fémházasig.

 

 

Smile labda

 

 

Szintén egy remek strandjáték lehet a több színben kapható smile labda. Ez a kicsi, rugalmas anyagból készült labda önmagában vidám látvány. Tökéletes megoldás arra, ha több gyerkőcöt szeretnénk egyszerre, hosszabb időre lefoglalni. Kevésbé zsúfolt medencében, vízparton a vízben is bátran játszhatunk vele, harsány színei miatt nagyon jól látható, így nehezen veszíthetik el a gyerekek. Ráadásul akár a felnőttekkel együtt is játszhatnak a mosolygós labdákkal. Itt rendelheted meg!

 

 

Petanque

Ha egy kicsit nagyobbacskák a lurkóid, igazi különlegességként lepd meg őket egy petanque-kal. Ez a tradicionális francia golyójáték több mint tökéletes választás egy strandolós napra, hiszen eredendően szabadban kell játszani. Játszható egyénileg egymás ellen vagy csapatban is. A játék lényege, hogy dobógolyóinkkal eltaláljuk, vagy a lehető legjobban megközelítsük a célgolyót, melyet Öcsinek hívnak, miközben az ellenfél dobógolyóit megpróbáljuk minél távolabb tartani az Öcsitől. Szabályai könnyen és gyorsan elsajátíthatók, ezt követően pedig nehéz megunni. Megrendelheted itt.

 

 

Kapuk és golyók

 

Szintén golyójáték a Canicas, vagy magyarul Kapuk és golyók, ami spanyol eredetű játék, ideális családi időtöltés lehet. A játék célja, hogy üveggolyóinkat a különböző méretű nyílású kapukon átjuttassuk. A kapuk mérettől függően számozva vannak, a győztes pedig az, aki a legtöbb pontot eléri. Fontos, hogy a játékot szilárd, egyenletes talajon játsszuk. Ezt a több száz éves múltra visszatekintő játékot manapság is rengeteg spanyol gyerek játssza. Ha szeretnéd kipróbálni, itt rendelheted meg!

 

 

Gyertyás csónak

Igazán érdekes játék a gyertyás csónak, mely lemezből készült, gőzhajtású retro játék. Sikerrel egyesíti a szórakozást és a fizika törvényeinek megismerését.

Játszhatunk vele lavórban, kerti medencében, kisebb tóban, de magunkkal vihetjük a Balatonra is. Itt rendelheted meg!

 

 

Ha a fentiek közül nem tudtál választani, bátran ajánljuk mókás, vidám színekben pompázó majmos kuglinkat, mellyel a kisebb korosztályt foglalhatod le hosszú időre. Ha pedig kamaszodó gyermekednek keresnél elfoglaltságot, válaszd mágneses sakk készletünket, amely például tökéletes választás lehet apának és fiának az árnyékban ejtőzés közbeni időtöltésre.