Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

5+1 tipp, hogy ne költekezz túl a karácsonyi bevásárláskor

A karácsonyi nagybevásárlás sokunk pénztárcáját megterheli, és bizony nem ritkán előfordul az is, hogy túlszaladnak a költségek. Ha azonban néhány praktikus lépést megteszünk, könnyen megkímélhetjük magunkat a kellemetlenségektől.

 

1. Készítsünk tervet és írjunk listát!

 

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy „ne szaladjon el velünk a ló” a karácsonyi időszakban, ha készítünk egy költségvetést és bevásárlólistát. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy részletesen összeírjuk, mire lesz szükségünk, egészen az ünnepi menütől az ajándékokon keresztül a kiegészítő apróságokig. Rengeteget spórolhatunk azzal, ha minden felesleges dolgot lehagyunk listánkról. Szintén remek ötlet készíteni egy tervet, hogy mit mikor vásároljunk meg. Ilyenkor érdemes akár több hónapra is elosztani a költségeket, és például néhány ajándékot jó előre megvenni, hiszen ezzel is kímélhetjük pénztárcánkat.  

 

2. Figyeljük az akciókat, de ne vásároljunk első felindulásból!

 

Ha a tökéletes ajándékot keressük, mindenképpen kövessük figyelemmel a karácsony előtti akciókat. Azt a hibát azonban ne kövessük el, hogy a szükségesnél több dolgot vásárolunk meg csak azért, mert abban a pillanatban és helyen kedvezményes áron juthatunk hozzá. Tartsuk szem előtt költségvetésünk határait, és csak abban az esetben vásároljunk, ha belül maradunk a költséghatárainkon és tényleg érdemes is kiadnunk a szóban forgó összeget.

 

3. Készítsünk saját ajándékokat!

 

Az embereket mindig meghatja, ha megtudják, erőnket és energiánkat áldoztuk arra, hogy saját kezűleg készítsünk nekik ajándékot. Próbáljuk ki, hogy a drága és sokszor tucatajándékok helyett valami kézzel készített figyelmességgel lepjük meg szeretteinket. Készíthetünk könyvjelzőket, karácsonyfadíszeket, vagy süthetünk egy tálca finom mézeskalácsot névvel ellátva. A lényeg, hogy bármit is választunk, fel fogja értékelni az, hogy saját magunk dolgoztunk vele.

 

4. Fizessünk készpénzzel!

 

A karácsonyi túlköltekezés egyik legkönnyebb módszere az, ha mindenhol bankkártyával fizetünk. Ilyenkor ugyanis hiába kérdezhetjük le egyenlegünket, a nagy rohanásban nem ez lesz az első dolgunk, viszont annál könnyebben léphetjük át határainkat, és támaszkodhatunk hitelkeretünkre. Azt azonban ne feledjük, hogy később pótolnunk is kell a hiányt. Érdemesebb tehát készpénzt magunkkal vinnünk, így ugyanis világosan láthatjuk, meddig nyújtózkodhatunk még.

 

5. Spóroljunk az ünnepi menün!

 

 

Komoly kiadásokkal jár az is, ha barátainkat meg szeretnénk hívni egy ünnepi ebédre. Ha szeretnénk pénzt megtakarítani, szervezzük úgy, hogy mindenki hozzon magával valami finomságot. Így a menü biztosan változatos lesz, mindenkinek jut olyan étel, amit szeret, és mi is kevesebbet költünk, ha például csak az italokat kell állnunk.

 

+1 Vásárolj olcsó ajándékot a jatekanno.hu-n!

 

 

Ha szűkös az anyagi mozgástered, de mégis szeretnéd meglepni szeretteid valamivel, vásárolj ajándékot a jatekanno.hu-n! Internetes webáruházunkban akár már 1-2 ezer forintért is kaphatsz kedves és hasznos meglepetéseket. Gyönyörű, egyedi képeslapok, autómodellek, fajátékok, kártyák és zeneszerkezetek közül is válogathatsz, akit pedig meglepsz apróságainkkal, garantáltan boldog mosollyal fogja meghálálni. Kattints ide és böngészd át kínálatunkat!