Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

5 karácsonyfadísz ételből

5 karácsonyfadísz ételből

Ha már semmiképpen sem tudsz választani az áruházak végeláthatatlan karácsonyfadísz-kínálatából és valami egyedire és különlegesre vágynál, irány a konyha, és készíts magadnak díszeket ételből!

Ha már semmiképpen sem tudsz választani az áruházak végeláthatatlan karácsonyfadísz-kínálatából és valami egyedire és különlegesre vágynál, irány a konyha, és készíts magadnak díszeket ételből!

 

Az ételből készült karácsonyfadíszek nem új keletűek, hiszen sok évtizeddel ezelőtt, amikor még nem árasztották el a boltokat a különféle üveg, műanyag vagy fémdíszek, nagyon sok családban alkalmazták őket, elég csak a habcsókra gondolni.

 

Ha eddig nem gondoltál arra, hogy akár ehető dolgokkal is dekorálhatnád karácsonyfádat, itt az alkalom, hogy kipróbáld és igazán egyedivé tedd a szeretet ünnepére a fenyőfádat. Íme néhány ehető dolog, amikből remek díszeket kreálhatsz.

 

Popcorn

 

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, ha ételből szeretnéd karácsonyfadíszt készíteni. Otthon elkészíthető pattogatott kukoricát a legkisebb boltban is nagyon olcsón lehet már kapni, amivel nincs más dolgod, mint kipattogtatni, majd egy erős cérnára vagy damilra egy tű segítségével felfűzni. Ha szeretnéd még jobban feldobni a látványt, szerezz be ételfestéket három-négy különböző színben. Oszd el a kipattogtatott kukoricákat és fesd be őket, a felfűzésnél pedig tetszőlegesen variálhatod a színeket.  

 

Szárított gyümölcs

 

Szintén egyszerűen, boltban beszerezhető alapanyag a szárított gyümölcs, amiből ugyancsak remek díszeket lehet készíteni. A popcornhoz hasonlóan akár össze is fűzheted őket, de akár egyenként is felakaszthatod őket a fára. Amellett, hogy különleges látványt kölcsönöznek a fádnak, finom illatot is árasztanak magukból. Ráadásul akár saját magad is elkészítheted őket. Válaszd ki a díszként használni kívánt gyümölcsöket, vágd őket szeletekre, cikkekre, vagy ahogy szeretnéd, helyezd egy tepsire és sütőben, alacsony hőfokon (90-100 Celsius-fok) 2-4 óra alatt szárítsd ki őket.  

 

Citrusfélék

 

Ha már gyümölcs, bátran nyúlj a különböző citrusfélékhez is. Válassz kisebb méretű narancsot, citromot, mandarint, és ha igazán egyedit szeretnél, tegyél még melléjük pár darab lime-ot is. A gyümölcsöket tűzdeld meg tetszés szerint szegfűszeggel. Akár az egész gyümölcsöt kidekorálhatod, de különféle alakzatokat is készíthetsz belőlük. Ezután már csak annyi a teendőd, hogy az általad tetszőlegesen kiválasztott szalaggal vagy damillal a fára helyezd őket, arra azonban ügyelj, hogy a fa ágai biztosan elbírják a díszeket. Ha pluszban még a gyerekeket is le akarod foglalni, vond be őket a gyümölcsök dekorálásába, garantáltan élvezni fogják, ha szabad kezet kapnak.

 

Mézeskalács

 

Az örök klasszikus, ami még mindig a karácsony elengedhetetlen része. Ha szeretnéd felidézni nagyszüleid gyermekkorának karácsonyi hangulatát, készíts mézeskalács díszeket. Az interneten böngészve rengeteg különféle receptet találhatsz, karácsonyi kiszúróformák használatával pedig még egyedibbé teheted dekorációd. A kiszúrásnál gondolj arra is, hogy fel tudd akasztani a díszeket, ezért egy hurkapálcával mindegyikbe szúrj egy kis lyukat is. A mézeskalácsokat ételfestékkel is feldobhatod, így tovább színesítve a látványt. Az elkészült díszeket hagyd néhány óráig, vagy akár egy napig is állni, hogy rendesen kiszáradjanak, és csak ezután akaszd fel őket a fára. Ha a tésztába fahéjat is teszel, mézeskalács díszeid finom illattal árasztják majd el a nappalit.

 

Gumicukor

 

 

Ha kicsit extrémebb, de mégis mutatós és vidám díszítést szeretnél a fádra, nyúlj bátran a gumicukorhoz. Rengeteg színű és formájú változat közül válogathatsz a boltokban, a dolgod pedig csak annyi velük, hogy felfűzöd őket egy damilra vagy cérnára, és a karácsonyfára helyezed. Igazán különleges látványt kölcsönözhet fádnak, de vigyázz, a gyerekek mindent el fognak követni, hogy megkaparintsák a fán függő finomságokat.